BasBQ
Beef en Steak

Maaltijd voor 3 op de Inferno Junior(ribeye)

 

nza125

Sprokkelaar
Berichten
41
29c2b4a91efdba87d7ff49234b95e01e.jpg

ec00f3d1c6bf253931fb6eac8ad25170.jpg

Weekend dus gasgeven met die bbq! Vandaag op het menu; Ribeye! Maar wel met de nodige groenten.. ik had vandaag zin om alles toen doen op de kleine Kamado, ik heb nog steeds veel plezier van de inferno van de Hornbach, 199 euro voor een bbq uit de fabriek van waar de Grill Guru en Bastard ook vandaan komt. Alles van de Grill Guru Compact paat er op maar je bespaard 150 euro. De mat op de vloer is trouwens van de Action, die zorgt ervoor dat er geen vet spatten meer op de nieuwe tegels komen :) voor 10 euro vangt ie je vetspatten op en is brandvertragend.

De ribeye’s zijn stukken van 200gram en zo’n 3cm dik. Gesneden van een stuk van 2kg wat ik in de aanbieding had van de Makro, maar ondanks de kerntemperatuur van 48/52 graden is het vlees toch niet wat ik had gehoopt, lesje voor de volgende keer.. 9 euro/kg voor een ribeye gaat hem niet worden.. desondanks, een uur van tevoren in het grof zeezout gezet en voor het grillen even goed afgeklopt en droog gemaakt. De smaak was echt wel heel lekker maar niet mals helaas.. de paprika’s zijn gevuld met een mix van courgette, gekruimelde feta, knoflook, citroensap en zuivelspread.
De aardappels simpel ingepakt met zeezout en een takje verse rozemarijn. De groenten waren een goede aanvulling bij het geheel. Mn zoon en vriendin dan maar laten genieten van de huisgemaakte hamburgers en ik heb me dan maar toch op de 400gram “stevige” ribeye gestort
bfdcd4a1ab1088bf1d6e79387c284f1f.jpg

3a4f9266a847cf329189b5477f57ff6b.jpg

017af2125f651254882b393fa27409e0.jpg

f2bf0a238446e06d2041409c7c39f580.jpg

9e05acfafd51959055648af7b1cf36a7.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
@nza125 Mooi gedaan! Ouder draadje dit maar ik ben benieuwd of de Inferno nog bevalt. Ik haal deze a.s. woensdag op incl platesetter van Grill Guru Compact

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
 
@nza125 Mooi gedaan! Ouder draadje dit maar ik ben benieuwd of de Inferno nog bevalt. Ik haal deze a.s. woensdag op incl platesetter van Grill Guru Compact

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Ja hij bevalt zeker nog! Hij wordt vaker gebruikt dan de Grill Guru Large hier, we zijn met 2 en een kind van 5 dus het meeste wordt op de inferno gedaan!
Alleen Ribs, kip aan het spit en Picanha’s gaan op de grote nu in Corona tijd want bezoek is er niet :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ja hij bevalt zeker nog! Hij wordt vaker gebruikt dan de Grill Guru Large hier, we zijn met 2 en een kind van 5 dus het meeste wordt op de inferno gedaan!
Alleen Ribs, kip aan het spit en Picanha’s gaan op de grote nu in Corona tijd want bezoek is er niet :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Goed om te horen! Ik wil deze kamado eigenlijk de Weber 47, waar ik maar de helft van het rooster gebruik, laten vervangen. Dus ik ben met name benieuwd naar de hoeveelheid ribs die er met wat creativiteit en een extra verhoogd rooster op kunnen.

Bij grotere groepen heb ik toch meestal de voorbereiding over 2 dagen verspreid. Vaak een combi van pulled chicken of pulled pork, wat Ribs en nog een mooi groot stuk rund om te delen. Mixed grill ten top!

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
 
top. dat is genieten geweest
netjes gedaan
 
Ziet er i.i.g. lekker uit en een beetje kauwen is toch niet zo'n ramp. ;)
 
Heerlijk maaltje zo met dat voorjaarsweer. Mooi dat alles zo op de kleien Q past. Kun je toch stiekem veel kanten mee op.
Jullie hebben zitten smullen dat kan niet anders.
 
Dat ziet er heerlijk uit, mooi om te zien dat je zoveel verschillende gerechten van de bbq maakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan