BasBQ
Beef en Steak

Kalfscarré low & slow

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.838
Van de week liep ik bij de Makro tegen een mooi stuk kalfscarré aan. Niet te groot, maar groot genoeg om in zijn geheel te garen.

Op internet kwam ik een recept tegen van Herman den Blijker, om dit traag op 80 graden te garen tot 54 graden en daarna te laten rusten tot 60 graden kern.

Zogezegd de Q op 80 graden gebracht en ik ondertussen de carré klaar maken.
20210224_145805.jpg
20210224_145842.jpg

Ik heb deze tussen de ribben opgebonden, om hem zo wat dikker te maken.

20210224_150335.jpg
20210224_150714.jpg


Uit eigen tuin wat kruiden geplukt (rozemarijn, tijm, salie) en hier samen met knoflook een lekkere olie voor gemaakt.

Tijd voor om de carré op de kamado te leggen.
20210224_151005.jpg
20210224_151042.jpg
20210224_151118.jpg


En natuurlijk iets te drinken er bij.
20210224_152842.jpg

Ik heb 3,5 uur nodig gehad voor een stuk van net geen 900 gram.
Tussendoor regelmatig insmeren met de olie.
20210224_155512.jpg
20210224_155521.jpg
20210224_155536.jpg


Daar wordt je dorstig van.
20210224_164115.jpg


Ondertussen als begeleiding gekozen voor wortels, spruiten en aardappelen.
Ook deze mochten mee op de Q.
20210224_163545.jpg
20210224_165158.jpg
20210224_165919.jpg


Ik zei dus, dorstig 😂
IMG-20210224-WA0013.jpeg

Gelukkig kwam ik er tijdig achter dat dit op de kamado met 80 graden niet gaat werken. Snel de oven in dus...

Na 3,5 uur met kern 52 graden besloten te gaan affakkelen voor wat extra smaak.
Herman deed dit niet, maar die houdt zeker niet zo van bbq'n 😂.



20210224_182214.jpg

20210224_182508.jpg


En dan het eind resultaat na even rusten.
20210224193330_IMG_3422.JPG

20210224193159_IMG_3410.JPG


En hoe ziet er dat op het bordje uit.
20210224_184236.jpg


Nog vragen of het lekker was?
😋😋😋😋
20210224_185735.jpg
20210224_185801.jpg


Dit was echt botermals. Geweldige garing.
Ook de bijgerechten hadden gelukkig redelijk wat rook mee gekregen. Een top bordje zo.
 
hahahaha, die kleine. Dat is zoooo gaaf. En zo herkenbaar. Het is wel duidelijk waar haar voorkeur naar uit gaat. F*ck de spruiten 🤣 💪 (y)
Nu leren wat lekker eten is en later lekker samen koken. Goud

Het ziet er allemaal geweldig uit Remco, maar die biertjes in de zon :love:
Topdagje geweest. Mooi man.
 
Heerlijk gegeten, lekkere biertjes gedronken en die kleine meid zo van je creaties zien genieten... GOUD!

Die Brugse Zot is mijn all time favourite.
 
Geweldige maaltijd en dat ook nog eens met spruitjes, ik ben verkocht.
 
Lekker bezig geweest en niet uitgedroogd

En dan lekker eten met de kleine meid, dat is genieten
Doe ik ook graag al is ze, denk 1.75, en 29. Maar het blijft m’n meissie 😊
 
Mooi plankje👏🏻, dat zal gesmaakt hebben! En ik loop er ook altijd tegenaan dat het lastig is om bijgerechten te garen tijdens een low en slow, je kan er met deze opstelling wel veel op kwijt.
 
Ziet er heerlijk gegaard uit. Zeker geen straf om zo low and slow eten te maken 🍻
 
Zoo! Ziet er lekker uit! Zowel het eten als de 3 biertjes! Wat een leven zo in het zonnetje
 
hahahaha, die kleine. Dat is zoooo gaaf. En zo herkenbaar. Het is wel duidelijk waar haar voorkeur naar uit gaat. F*ck de spruiten (y)
Nu leren wat lekker eten is en later lekker samen koken. Goud

Het ziet er allemaal geweldig uit Remco, maar die biertjes in de zon :love:
Topdagje geweest. Mooi man.

Alleen voor die kleine doe je het al. Ik probeer er vooral voor te zorgen dat ze niet de vegetarische kant van moeders op gaat en.... Dar lukt me vrij aardig



Heerlijk gegeten, lekkere biertjes gedronken en die kleine meid zo van je creaties zien genieten... GOUD!

Die Brugse Zot is mijn all time favourite.


Zullen we hopenlijk snel gezamenlijk kunnen doen



Geweldige maaltijd en dat ook nog eens met spruitjes, ik ben verkocht.
Volgens mij ben jij voor alles met spruitjes te vinden

Lekker bezig geweest en niet uitgedroogd

En dan lekker eten met de kleine meid, dat is genieten
Doe ik ook graag al is ze, denk 1.75, en 29. Maar het blijft m’n meissie
Zekers niet droog. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook een beetje verrast was door het recept. Op 80 graden heb ik nog nooit iets gegaard, maar beviel goed.

En vooral blijven doen voor je meissie


Ziet er heerlijk gegaard uit. Zeker geen straf om zo low and slow eten te maken

Wat een hobby hebben wij toch


Zoo! Ziet er lekker uit! Zowel het eten als de 3 biertjes! Wat een leven zo in het zonnetje

Wat wil een mens nog? Met dit weer is het gewoon genieten.
 
Laatst bewerkt:
Fantastisch die foto's aan het eind! Daar doe je het toch voor 🥰
 
Je hebt weer heerlijk staan te genieten in de zon Broer. En wat een fantastisch cuisson van je vlees. Ik snap wel dat die kleine dat zo lekker vind.
Mooie foto's van je plank. Ziet er goed uit. Zou ik zo bestellen in een restaurant TOP
 
Geweldige reportage met een goed resultaat ! Zal vast en zeker lekker gesmaakt hebben !
 
Terug
Bovenaan Onderaan