BasBQ
Beef en Steak

Makro spareribs 3-2-1 methode

 
 
 

Rescher

Kooltjesharker
Berichten
130
Zojuist begonnen aan de bereiding van een aantal spareribs, dat ik gisteren bij de Makro op de kop getikt heb, via de 3-2-1 methode. Heb ze gisteren al in de Noskos spareribs rub gezet en nu dus op voor de 1e sessie van 3 uur met 2 chunks kersenhout toegevoegd. Verdere updates volgen

C00A0509-25AA-4CF6-AACC-12F229E33750.jpeg


ECC11D76-AD7C-41C3-AC9A-BE54582C783C.jpeg
 
Ja zo in het zonnetje vroeg in de ochtend, beetje rook, geuren van hout dat smeult, geweldig! Ben benieuwd naar updates, dat het mag smaken


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Gekke vraag wat ik me al afvroeg. Zie vaker dat ze dan de ribben stapelen als ze ingepakt zitten. Is er een reden waarom ze niet gewoon ingepakt in het ribrack te zetten?
 
gaat lekker zo. krijg al honger, wanneer zijn ze klaar? ;)
@Free_ltd : als ze eenmaal ingepakt zijn maakt het niet meer uit want ze liggen toch ingepakt te stomen. en rooksmaak kunnen ze ingepakt ook niet opnemen.
en je loopt niet het risico dat je folie openscheurt als je de rib in het rek wilt plaatsen.
 
gaat lekker zo. krijg al honger, wanneer zijn ze klaar? ;)
@Free_ltd : als ze eenmaal ingepakt zijn maakt het niet meer uit want ze liggen toch ingepakt te stomen. en rooksmaak kunnen ze ingepakt ook niet opnemen.
en je loopt niet het risico dat je folie openscheurt als je de rib in het rek wilt plaatsen.
Als het goed is over een uurtje of 2,5. Zit wel te twijfelen of ik ze eerder uit het folie moet halen aangezien ik soms lees dat ze dan al bijna van het bot vallen en je ze dus niet meer kunt aflakken.
 
Hierbij het eindresultaat. Lekker met mais van de Q, gebakken aardappels, stokbrood kruidendokter en voor de kleine man een hamburgertje erbij. Weer punten gescoord bij mijn schoonvader 😉

06C3E414-4572-42C5-ADB0-3BE9F4C35F93.jpeg


2C239DB9-5BCA-4350-9008-3220AFB75060.jpeg
 
Heerlijk! Mooie ribs geworden en ze zullen gesmaakt hebben! Hoelang heb je ze uiteindelijk ingepakt gelaten en waarmee heb je ze afgelakt?
 
Laatst bewerkt:
gaat lekker zo. krijg al honger, wanneer zijn ze klaar? ;)
@Free_ltd : als ze eenmaal ingepakt zijn maakt het niet meer uit want ze liggen toch ingepakt te stomen. en rooksmaak kunnen ze ingepakt ook niet opnemen.
en je loopt niet het risico dat je folie openscheurt als je de rib in het rek wilt plaatsen.
Idd, en als je ze plat legt met de vleeskant naar beneden dan worden ze goed gaar en mals.
Toevallig vandaag hetzelfde gemaakt, maar dan met friet!
1c9f6bf79e8ec345866c3bc0a9523f40.jpg


Verstuurd vanaf mijn ASUS_Z01HDA met Tapatalk
 
Heerlijke ribben, eet smakelijk.
 
Heerlijk! Mooie ribs geworden en ze zullen gesmaakt hebben! Hoelangbheb je ze uiteindelijk ibgepakt gelaten en waarmee heb je ze afgelakt?
Bijna de volle 2 uur ingepakt gehad. Ik heb ze afgelakt met 4 eetlepels barbecuesaus, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel bruine basterdsuiker. Alleen de uiteinden (dunste ribbetjes) waren een beetje droger. Maar verder helemaal goed mals en sappig. Ze vielen net niet helemaal van het bot, prima naar mijn smaak.
 
Terug
Bovenaan Onderaan