BasBQ
Beef en Steak

Vandaag dit weekend afgesloten met chicken kebabs

 

LorenzoG

Vuurmaker
Berichten
64
Vandaag niet super veel tijd om te bbq-en. Er moest nl eerst nog ff geschaatst worden. Vanmiddag ongepland toch een wandeling, dus voor het vertrek eerst maar ff de kip in de marinade gooien. Chickenkebab volgens het recept van smokey goodness stond op t menu.

de marinade was erg lekker, maar ben blij dat we hem minstens 3 uur in de marinade hadden gelegd, want ik vond het te weinig doorgedrongen in de kip. Volgens bereidingrecept minstens 1,5 uur. Nou dat wordt volgende keer gewoon een avond van te voren marineren en lekker een ruime nacht en dag laten intrekken.

Iets te overijverig geweest met t aansteken van kamado, waardoor m’n targettemp te hoog uitkwam.
3 brandpuntjes voor 220 is meer dan genoeg om mee te beginnen😅

en voor de kip denk ik toch maar rvs proberen volgende keer ipv gietijzer. Of is dat niet nodig?

Het was lekker en ook mals, maar deze x wat minder tevreden over het resultaat van de bereiding.

Hieronder een klein foto verslag.

2F28B467-558A-4DFD-9C54-3F9BC340E554.jpeg


49F2831E-0F39-4C7F-B5FA-FC16681650D9.jpeg


CECBE978-5C1A-40B3-A984-39F36A37FA21.jpeg


489CF923-8D9A-48FF-B910-064CDC5748E2.jpeg
 
Ziet er lekker uit.
Persoonlijk gebruik ik het gietijzer alleen voor steaks of groente waarbij ik echt die grillstrepen wil. Voor de rest gewoon rvs.
 
Ziet er lekker uit.
Persoonlijk gebruik ik het gietijzer alleen voor steaks of groente waarbij ik echt die grillstrepen wil. Voor de rest gewoon rvs.
Ik ben nog beginnende bbqer. Maar waarom zou je hier rvs voor gebruiken, wat is het voordeel tegenover gietijzer.
 
Ik ben nog beginnende bbqer. Maar waarom zou je hier rvs voor gebruiken, wat is het voordeel tegenover gietijzer.
Ik ben ook beginnende BBQ-er, maar ik vermoed, dat het gietijzer in dit geval teveel warmte geleid. En voor kipkebabspies met doel op 220 graden dome temp, was bij mij helaas 250, is dit teveel van het goede. Dat is mijn aanname en vandaar dus ook met een check vraag in de post.
 
Spiesjes zijn altijd goed ! Zat er toevallig ook nog aan te denken om ze weer eens te maken! Ze liggen er mooi bij en het zal vast goed gesmaakt hebben !
 
Lekker hoor, kip spiesjes
Schuif maar door

Wat de voorbereidingen betreft, ik probeer juist heel vaak de avond ervoor al te doen, en zeker marineren (als het gerecht zich ervoor leent)
Dan sta je veel relaxter te werken en kan je onverwachte dingen makkelijker opvangen
 
Die zien er prima uit.
Het rooster is prima, je grillt je kebabs daarbij wil je hitte. Natuurlijk geeft gietijzer mooi grillmarks op je Steak maar die mogen ook op je kebab.
 
Ik ben nog beginnende bbqer. Maar waarom zou je hier rvs voor gebruiken, wat is het voordeel tegenover gietijzer.
Ik zou net als jij ook een gietijzerenrooster gebruiken hoor....... gietijzer geleid de warmte mooi over je hele rooster terwijl RVS plaatselijk heet wordt en op andere plaatsen minder heet. Die grillmarks staan prima op je kebab ;) (y)
 
Lekkere spiesjes voor, nu, na het schaatsen

Zoals al aangegeven, voor een volgende run het vlees ervoor laten zwemmen in de marinade
 
Lekker stokjes zo. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Mooi spiesjessssss, lekker van gietijzer toch
Zelf ook sinds kort gietijzer in bezit, wordt vervolgd


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Dit zijn prima kebabs. Ik zou ook gietijzer gebruiken. Dit geeft die 'lekkere' grillmarks.
 
Terug
Bovenaan Onderaan