BasBQ
Beef en Steak

Texas style Chuck roast

 
 

Jeffreyfk

Sprokkelaar
Berichten
30
Eindelijk maar dan ook echt eindelijk weer de Q aan kunnen slingeren na een paar week afwezigheid..

Had nog een mooie USA grainfed Chuck Roast van 1,5 KG liggen. Na wat rondzoeken of wel of niet er Pulled Beef van te maken toch besloten er gewoon een smoked versie van te maken ala Brisket style.

Een dag van tevoren de roast een Texas rub gegeven van goede grove zout en zwarte peper. Keer simpel mag ook aangezien we de echte USA rund smaak wouden proeven.

De Q de sneeuw in getrokken en naar 110 graden gestookt. 2 stukken Hickory en een handjevol Whiskeyvaten snippers erbij en laten smoken tot de kern 60 graden werd. Texas crutch toegepast omdat dit mij te lang duurde en bang was dat het te droog zou worden. Enig nadeel is dat m'n perfecte bark weer zacht zou worden..

Na 7 uur op de Q bereikte de roast een temperatuur van 83 graden, dus de cool box in om een uurtje te rusten. In de tussentijd gerookte aardappelen na recept van Julius Caspers z'n boek, de BBQ saus weer gemaakt uit de Smokey Goodness boek.

Eindresultaat was "prima". Had er iets meer van verwacht, helemaal een wat betere rookring en misschien volgende keer toch gaan voor een Pulled Beef variant.
f12c5efa1fe3245a56459c77c387bbe4.jpg
a61e51257f58d20b2f021efc003b5005.jpg
8088c4c8efd1c727a34e125b76c07fa9.jpg
48db51e85f76b3cf2cff199bf06297e1.jpg
df4c589db85c81ff3e4bb24a9b5023e5.jpg
e70bc36f9dcbf5804a1b80808de256f6.jpg
e02c8fd9b92ff2f476ae2d5e94d0ab7e.jpg


Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
 
Op de plaatjes afgaand is het dan toch wel een dikke prima..... :love: (y)
 
Schuif maar door ;)
Wat betreft de rookring, het zegt weinig over de rooksmaak. Je kan weinig rook hebben met een dikke rookring en vice versa. Dus staar je daar vooral niet blind op. Wat mistte je in deze versie?
 
Stiekem wordt ik gewoon blij als ik zie dat de groentes ook met zorg zijn klaargemaakt.
 
Schuif maar door ;)
Wat betreft de rookring, het zegt weinig over de rooksmaak. Je kan weinig rook hebben met een dikke rookring en vice versa. Dus staar je daar vooral niet blind op. Wat mistte je in deze versie?
Het was vooral het uitgaan van een epische rookring, rooksmaak was zeker aanwezig!

Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
 
Het ziet er anders toch erg lekker uit hoor. Mooi bordje zo samen met de aardappel, sugarsnaps en de saus.
Je chuck roast zit er rauw ook erg goed uit. Mooie marmering.
 
Nou, niks te klagen zou ik zeggen. Zie daar toch een lekker bordje eten.
Netjes gedaan
 
Wat hierboven staat, de rookring zegt niets over de rooksmaak. De rookring kan je laten ontstaan zonder rook.....
Texas crutch zorgt niet alleen voor een beheersbare tijd het zorgt ook voor mals vlees. Dat de bark dan niet zo droog is klopt. Maar onthoudt onder een droge bark zit over het algemeen droog vlees.
 
Er zijn er ook die na het wrappen, het vlees even terug op bbq leggen om de korst terug te drogen. Dit is dan wel weer een extra variabele waar je rekening mee moet houden ivm carryover en evt impact op rust tijd en verdamping (en dus uitdroging).
Voor pulled vlees kan je je de vraag stellen of dat nuttig is, gezien je toch alles onder elkaar mengt.
Voor vlees dat je zo eet, heb ik persoonlijk nooit de nood gehad om dit te doen. In die gevallen gebruik ik wel butcher paper. De korst is dan naar mijn mening nog altijd hard en smaakvol genoeg na het wrappen.
 
Thanks voor de tips mensen! Handig voor de volgende sessie

Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
 
Dat is een hartstikke mooi bordje zo!
 
Terug
Bovenaan Onderaan