BasBQ
Beef en Steak

Salami fermenteren

Riggi11

Tondelzoeker
Berichten
5
Hoi allemaal,

ik heb een vraagje in verband met het maken van salami.
Ik heb vorige week 3 salami's gemaakt van 1kg varkenvlees.
Ik heb deze in een kunstdarm gemaakt.
Mijn vraag aan jullie is hoe lang deze moeten drogen?
De langste weegt 540 gram, de kortste 430 gram.
Ingredienten zijn voor de 3 salami's:
1kg varkenvlees
200 gr spek
1 ui
15 gr colorozout
1 el peper
1 el knoflookpoeder
1 el paprikapoeder
1el chilipoeder
2 gram dextrose

Als iemand mij tips kan geven zal ik die heel dankbaar zijn.
Mischien ben ik gewoon iets te ongeduldig.

Bedankt.

Riggi11

IMG_20201227_203442.jpg
 
Dat is jammer
Maar, daarvoor is het een project hè. Volgende keer meer geluk en kan je het definitief maken
 
was de kunstdarm doorlaatbaar of was het een "kookdarm".
Als hij niet doorlaatbaar is kan het ook niet drogen.
Ik vermoed dat hij niet doorlaatbaar was en is beginnen gisten => druk opbouw = barsten.
 
Snel opnieuw proberen! ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan