BasBQ
Beef en Steak

Rollen of kleinere porties?

 
 

TastyTom

Pitmaster
Berichten
582
Hoi allemaal,
Ik heb nog twee mooie grote spare ribs (buikribben) liggen.
Deze zijn te groot om op mijn kamado joe junior te plaatsen.

nu zit ik te denken: zal ik ze halveren en dus 4 halve slabs op het rek plaatsen? Of oprollen samen als een rollade?

iemand ervaring? Of andere oplossing?

(Oplossing om een nieuwe KJC3 aan te schaffen heb ik zeker overwogen, maar wil daarmee wachten totdat ik verhuis omdat het in m’n huidige tuin net te klein is voor twee KJs)
 
Ik zou ook vier halve doen. Ik zag laatst een filmpje van een zo’n opgerolde variant, maar dan is de garing niet egaal en het is lastiger om ze mooi sticky te krijgen.

Beter 4 goede halve ribben dan 2 matige hele ribben 😉
 
Ik heb ooit eens een gerecht gezien dat alle ribbetjes los gesneden waren. Dat zou ook moeten kunnen. Weet alleen niet meer hoe dat zat.
 
Ik zou ook 4 stuks ervan maken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Ik zou ze ook halveren.
 
Ik heb ooit eens een gerecht gezien dat alle ribbetjes los gesneden waren. Dat zou ook moeten kunnen. Weet alleen niet meer hoe dat zat.

Dat is ook een optie. Zelf vind ik ze los het heerlijkst als ze gewoon gemarineerd zijn en dan lekker doorbakken op de Q. Dus geen L&S. Gewoon lekker peuzelen aan dat botje. Als je ze los doet zijn ze dan ook overal heerlijk rondom gebakken.
Soms neem ik gewoon van die voorgemarineerde uit de super mee en dan met wat vrienden in de tuin na het fietsen of gewoon gooi ik ze erop. Heerlijk fingerfood bij het bier.
 
4 halve. Geen twijfel mogelijk
 
Dankjewel allemaal voor de reacties. Duidelijk dat ik niet ga rollen, maar gewoon portioneren ! Thanks
 
Ik ga de buikribben St. Louis style snijden. Iemand nog een idee wat ik met de (kraakbeenrijke) restjes zou kunnen doen? Is er nog iets lekkers mee te doen? Of wordt het prullenbak of boulion van trekken?
 
Terug
Bovenaan Onderaan