BasBQ
Beef en Steak

Short ribs, wat geweldig

 

Robkrekel

Stoker
Berichten
470
Afgelopen zaterdag was ik toevallig weer eens bij de sligro en liep uiteraard langs het vlees, ik was er toch. Ik kwam short ribs tegen, een stuk met 3 botten van zo'n 850 gram. Die had ik nog nooit gemaakt, en gingen dus mee in het karretje.

Gister was het zover, leve thuiswerken, en ging de q om 08:45 aan. Recept/rub/instructies van Noskos gebruikt
IMG_20201028_100448.jpg

Om een uur of 10 mocht ie er op

IMG_20201028_155326.jpg

Na bijna 4 uur ingepakt, temperatuur zat op zo'n 68 graden inmiddels, en om 15:45 mocht ie er af. Met prikken dacht ik al te voelen dat ie op sommige plekken niet je van het was, volgende keer toch wat langer. De kern zat op 91-93 graden. Zo zag ie er toen uit.
IMG_20201028_174512.jpg

Even laten uitdampen, weer inpakken, en een uurtje-anderhalf de koelbox in. Daarna aangesneden. De eerste hap van vriendin verraadde direct dat deze op de "die mag je vaker maken" lijst kwam. Wat een smaaksensatie! Wel was nu duidelijk dat ie iets langer had gemogen, 1 bot trok ik er zo uit, de andere 2 moest ik uitsnijden, maar daar was niks mis mee verder.
 
Ziet er prima uit, staat bij mij nog steeds op de ToDo lijst maar als ik dit zie toch maar een plaatsje naar voren halen. :unsure:
 
Lekker hoor, deze heb ik eerder alleen in een restaurant gegeten, niet niet top. Daarom nog niet zelf gemaakt.....er staat nog zoooo veel op de to do lijst....
Maar jij heb ze wel lekker gemaakt!
 
Mooie run!
 
Ziet er lekker uit

op de een of andere manier gaan die karren altijd richting het vlees 😁
 
Ik had dit keer het karretje niet in beheer, de directrice was mee. Moest me dus inhouden :ROFLMAO:
 
Ik had dit keer het karretje niet in beheer, de directrice was mee. Moest me dus inhouden
Ik ken het oei.

Ik heb net ook shortribs gekocht alleen erg plat denk dat ik op 110 graden doe en dan hoop ik aan 4 a 5 uur genoeg te hebben.

dd935ef3a344990e1f52ee60383aebc2.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
 
Lekker en leuk dat de vrouw des huizes ook enthousiast was! Ik heb 95 kerntemp aangehouden... Overal mooi zacht en in te prikken als in een potje pindakaas!
Reken wel op een langere tijdsduur om de laatste graden omhoog te komen...
 
Ik ken het oei.

Ik heb net ook shortribs gekocht alleen erg plat denk dat ik op 110 graden doe en dan hoop ik aan 4 a 5 uur genoeg te hebben.

dd935ef3a344990e1f52ee60383aebc2.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
Bij mij leek hij ook plat maar wordt vanzelf "dikker" door "optrekkend" vlees wanneer je botten zichtbaar krijg. Duurde 10u tussen de 120/130 graden (niet ingepakt). Ben bang dat 4 a 5u niet te halen valt! Inpakken kan wel helpen natuurlijk...beter iets vroeger beginnen en eerder klaar en dan inpakken in folie en handdoek in koelbox... Blijft lang genoeg warm denk ik! Suc6
 
Short ribs zijn zo lekker, die staan hier regelmatig op het menu:) wat heb je erbij gegeten?

Hier is het meestal andersom als we naar de Hanos gaan, als we daar aankomen krijg ik gelijk 2 waarschuwingen van mijn wederhelft..........de kar hoeft niet vol en we houden ons aan het boodschappenbriefje🤭
 
Bij mij leek hij ook plat maar wordt vanzelf "dikker" door "optrekkend" vlees wanneer je botten zichtbaar krijg. Duurde 10u tussen de 120/130 graden (niet ingepakt). Ben bang dat 4 a 5u niet te halen valt! Inpakken kan wel helpen natuurlijk...beter iets vroeger beginnen en eerder klaar en dan inpakken in folie en handdoek in koelbox... Blijft lang genoeg warm denk ik! Suc6
Heb hem er om 13:30 erop gelegd en om 5 uur ingepakt was 81 graden. Heb de temp mooi vast op 125 dus ben benieuwd met rusten zal wel 20: worden

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
 
Heb hem er om 13:30 erop gelegd en om 5 uur ingepakt was 81 graden. Heb de temp mooi vast op 125 dus ben benieuwd met rusten zal wel 20: worden

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
Was het nog gelukt om op een redelijke tijd aan t eten te gaan, hoe vond je het?
 
Weer van die lekkere beefribs. Zien er goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan