BasBQ
Beef en Steak

Beercan chicken onzin

 
 
 

cold_as_ijs

Pitmaster
Berichten
745
Vandaag kwam dan eindelijk mijn meathead boek binnen.
Nu was ik al toevallig een haan aan het pekelen met het doel BCC te maken, had al een lekkere fles 3 fonteinen geuze meegenomen met de achterliggende gedacht dat het zure bier misschien een mooie smaak mee zou geven. Maar na het lezen van het stukje in het boek heb ik toch maar besloten om hem nu gewoon bij de kip

Hier de uitgebreide variant https://www.huffpost.com/entry/beer-can-chicken_b_1634001
 
Yep, bekend verhaal.... Maar puur voor de sticker heb ik em toch een keer gemaakt 😂😂
 
Dat is zeker onzin. Zoals ze zeggen, dat blik is stoer. Ik heb filmpjes gezien waar ze het zelfs met cola of sprite deden.

Enige dat ik wel aan het verhaal zou willen geloven is dat de vloeistof ervoor zorgt dat de tietjes van de kiek minder snel garen omdat men daar 68° moet hebben en de billen 72°. En bij mij klopte het verhaal wel bij het nameten van de kiek.

Na de sessie leek ook nauwelijks iets van het bier verdwenen te zijn uit de houder.
 
Helemaal die sticker vergeten :eek:
Gelukkig heb ik nog wel een radler liggen die ik kan “opofferen” voor de sticker.

Je mag anders iets komen uitkiezen hoor :)

9ED31921-8AC4-4F60-BD08-B14B0496CEED.jpeg
 
Onderin, Ritchie lemon with a hint of raspberry. Onwijs lekker om te combineren met gin.

Die ritchies zijn enkel en alleen voor mijn zoontje, maar hij lust blijkbaar alleen de cola en de gele. Dus die rode ga ik eens bij de gin moeten kappen :D Ik drink mijn Gin graag met Ginger Ale (geen Ginger Beer).
 
LMAO, het is een gimmick ofwel een geintje.

Een gevlinderde kip heeft bij mij de voorkeur. Op het Genootschap hebben wij gekozen om de badge uit te delen bij een Beer can chicken omdat dit vaak het eerste gerecht is mat mensen maken op een echte bbq manier.
Dat de smaak van het vocht in het blikje niks toevoegt aan de smaak van de kip is allang bekent.
Wat het wel kan doen is dat je het ruikt in de tuin en zo je smaak papillen in gang zet.
Net zoals bier in je lekbak in je kettle, maar smaak toevoegen nee.

BTW je wilde toch niet een Geuze opofferen aan een kip 😳
 
ik maak het toch geregeld klaar, met onderaan de kip de groentjes en aardappelen.
Deze nemen dan ook mooi de druppende sappen van de kip op.

Wat nooit doe, is bier hiervoor opofferen. Meestal is het appelsap, verleden week had ik nog een bottom shelf fles rode wijn open staan die gebruikt was voor een marinade en heb ik dat er eens ingekieperd.
 
Ik zou een Geuze daar zeker aan opofferen. Staat enkel in de koelkast voor mijn schoonouders of 2 vrienden die het drinken. Vorige week nog eens een slok geprobeerd en nog steeds vind ik het niet te zuipen :( Ik drink alle bieren graag op een paar na, en Geuze zit daarbij. 3 vrienden van mij die verhangen zich voor Orval en ik krijg het niet binnen :ROFLMAO:
 
Ik zou een Geuze daar zeker aan opofferen. Staat enkel in de koelkast voor mijn schoonouders of 2 vrienden die het drinken. Vorige week nog eens een slok geprobeerd en nog steeds vind ik het niet te zuipen :( Ik drink alle bieren graag op een paar na, en Geuze zit daarbij. 3 vrienden van mij die verhangen zich voor Orval en ik krijg het niet binnen :ROFLMAO:
orval en geuze wisselen tegen een moelleux?:ROFLMAO:
 
orval en geuze wisselen tegen een moelleux?:ROFLMAO:

Dan gaan een paar maten en mijn schoonouders boos zijn :ROFLMAO: Orval heb ik sowizo nooit staan, want dat dat zijn beperkte voorraden en dus niet altijd beschikbaar bij de brouwer. Het enige zuurdere bier dat ik graag drink is Rodenbach Classic, Rodenbach Alexander en Rodenbach Grand Cru.
 
BTW je wilde toch niet een Geuze opofferen aan een kip 😳
Nou mijn bronnen waren niet al te best blijkbaar wat betreft BCC. Mijn gedachte was, als een pilsje al smaak toevoegd, dan moet een geuze fantastisch zijn. Zeker omdat dit dan het frise zuurtje meegeeft wat bij kip zo goed past.
Maar ben blij dat ik er op tijd achter kom ;).


Je mag anders iets komen uitkiezen hoor :)

Bekijk bijlage 6814
ik kom wel ff langs met een steekwagentje ;)
 
Ik dacht, laat me dit topic aanklikken. Misschien kan ik er wat zinnigs aan toevoegen, maar nu barst ik van de dorst. Thnx guys
 
Lol juist omdat het een gimmick is, heb ik deze altijd links laten liggen. Heb de hype ook nooit begrepen, bier kan je beter drinken 🍻
 
Lol juist omdat het een gimmick is, heb ik deze altijd links laten liggen. Heb de hype ook nooit begrepen, bier kan je beter drinken 🍻
Die 2 slokken meer of minder zullen het verschil nu ook niet maken hé :)
 
Hahaha als het goedkoop bier is niet nee.. Maar een goede IPA, DIPA etc verspil ik liever niet aan een gimmick :D
 
Mooi, heb hem ooit gemaakt, gelukkig het plaatje verdiend hier.
Maar bier mag naar mijn mening alleen uit blik komen als de blikken 10L of meer bevatten ;)
Bier uit blik geeft (tegenwoordig een stuk minder) een nare bijsmaak van het metaal.

Heb een kip-standaard, dus als er een hele op gaat, mag hij netjes op de 'Kippenstoel' gaan zitten. Beetje decadent omgaan met de dames toch? ;)
 
Mooi, heb hem ooit gemaakt, gelukkig het plaatje verdiend hier.
Maar bier mag naar mijn mening alleen uit blik komen als de blikken 10L of meer bevatten ;)
Bier uit blik geeft (tegenwoordig een stuk minder) een nare bijsmaak van het metaal.

Heb een kip-standaard, dus als er een hele op gaat, mag hij netjes op de 'Kippenstoel' gaan zitten. Beetje decadent omgaan met de dames toch? ;)
Tja en vind dan maar eens een kip die op dat blik past.
 
Terug
Bovenaan Onderaan