BasBQ
Beef en Steak

Gevulde kipfilet met kluifjes, end of weekend

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.623
Na de f1 ff wat sticky kipkluifjes gemaakt.
Stevig gerubt en met red eagle chilisaus en honing in het sop gezet.
Op hoge temp (220 C dome boven de kolen) indirect gegaard, nogmaals ingesausd met een mengels van chilisaus/honing/ olijfolie.
Daarna eetklaar gemaakt met sesamzaadjes. Helaas had zoonlief eea al te pakken voor de foto.

1596998090918_IMG_3993.JPG
1596998092323_IMG_3994.jpg


Daarna het tijd voor mediteraans gevulde kipfilet.
Kipfilet gevuld met een mengsel van pesto, in plakjes gesneden olijven , knoflook en semi zongedroogde tomaatjes.
Daarna omwikkeld met 3 reepjes, te, dun gesneden ontbijtspek. Geheel bestrooid met Italiaanse kruiden.
Kip indirect of de Q. Dome temp. 180 C boven de kolen.
Bij een kern van 60C de filets gedraaid en kort direct aan beide zijden boven de kolen gelegd.
Daarna tot een kern temp van 72C indirect verder gegaard.

IMG_3995.jpg
IMG_3996.jpg


1596998096413_IMG_3997.JPG


Door de vulling en het omtbijtspek is de filet nket droog. Voor herhaling vatbaar
Al met al, wederom gesmaakt.😋
 
Laatst bewerkt:
heerlijke gerechten weer Peter.
Een klein feestje op de overwinning van Max moet dat geweest zijn.
 
Lekker al die kipje deze warme dagen. Ziet er goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan