BasBQ
Beef en Steak

Ervaring Bastard pizzasteen en chamottesteen

 

D_SDennis

Sprokkelaar
Berichten
37
Er is al vaker over gesproken, over ervaringen met pizzastenen. Zelf gebruikte ik een chamottetegel in mijn gasser, en dat was altijd een redelijk succes. Tot ik vorig jaar mijn Bastard large kocht. Daar meteen een pizzasteen van de Bastard meegekocht. En daarmee al een aantal keer pizza's gemaakt. Dat ging ook best goed. Best goed, omdat de hitte van boven in een Bastard echt wonderen doet voor de smaak van je pizza. Maar de steen vond ik minder. Omdat deze erg dicht van structuur is en eventueel vocht uit je pizza toch ophoopt tussen de steen en de pizza. Met chamotte heb je daar geen last van. Die is behoorlijk poreus en heeft een grof oppervlak. Vandaag heb ik weer pizza's gemaakt. En de chamottesteen met een slijptol zo op maat gemaakt dat deze precies in mijn Bastard past nu. Nou dat had ik veel eerder moeten doen! Vanavond echt de beste pizza's gebakken tot nu toe! De voordelen van de Bastard en de chamotte kwamen helemaal samen: goed van boven, knapperig van onder. Ik wilde het maar even delen, want ik vind het echt een opvallend verschil.
 
Ik heb gisteren een 36 cm bastard steen gekocht. Ik had een kleine steen van Weber. Functioneerde prima. Echter pizza van 25 cm op een 25 cm steen leggen is (nog) niet zo eenvoudig. Blijft soms plakken en dan is ie opeens langer. :p Ik bak ze bij een temperatuur van 350 gr. maximaal 3 minuten. Kan ik nu problemen verwachten met de nieuwe steen?
 
Fijn dat je de steen gevonden hebt die voor jou pizza’s werkt.
Hoe dik is je chamotte steen?
 
Terug
Bovenaan Onderaan