BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Dominique

  1. D

    Mijn ribje was wat droog. Hoe los ik dat de volgende keer op?

    Ik denk dat daar inderdaad het probleem zat. Van alleen boter en honing krijg je geen stoom, of in ieder geval weinig stoom. Scheutje appelsap met boter en wat bruine suiker/honing geeft een beter resultaat. En je folie ONWIJS goed dichtvouwen, zonder scheuren/gaatjes. Ik gebruik heel vaak de...
  2. D

    BBQ-street, wat vinden we er van?

    Dat is gewoon Vlaams, “ groentjes en kruidjes”. En verder heb ik er 1x naar gekeken, en besloten dat het niet voor mij is.
  3. D

    Wegwerp drippans 26 en 38 cm. Tips?

    Maak propjes van alufolie, leg op de bodem van je pan. Dan pas folie om je pan wikkelen. 2 lagen gebruiken, en de bovenste laag na gebruik verwijderen en vervangen door schoon folie. Je houdt dan een luchtbrug tussen pan en folie. Dat scheelt een stuk. Maar uiteindelijk ontkom je er niet aan dat...
  4. D

    BBQ/Serveer tang

    Ik vind deze tangen juist erg fijn werken, je hoeft geen nippeltje oid in te drukken, altijd klaar voor gebruik. Te koop bij oa de Makro in diverse lentgtes. Niet erg duur en gaan hier al jaren mee.
  5. D

    Hoe pizza beste op pizzasteen te krijgen

    Ik heb jaren geleden deze gekocht, toen verkocht, en toen weer gekocht 😂😂 https://www.mijnpizzasteen.nl/pizzascheppen/the-super-peel.html Werkt echt heel fijn!
  6. D

    Prijs kwaliteit verhouding van eerlijk vlees

    Nee, Nederlands vlees is niet van mindere kwaliteit, maar vaak wel veel magerder en daardoor minder geschikt voor low/slow bereidingen. De Nederlandse consument wil nl geen vet, dus dat krijgen ze dan ook niet. Terwijl vet juist smaak geeft.... Ik ben het met je eens dat Nederlands vlees de...
  7. D

    Eerste keer short ribs

    Ik steek mijn probe gewoon in het vlees tussen 2 botten in, en daar blijft hij prima zitten. Alleen opletten dat je het bot niet raakt. Als je nl iedere keer gaat prikken, doe je steeds je deksel open en “ If you’re looking, you ain’t cooking”....
  8. D

    Niet mokken we gaan lekker buiten wokken

    NOEM HEM DAN OOK NIET ZO!!!!! WADJAN! 🤬🤬 😂
  9. D

    Het IKEA Bekvam modding draadje.....

    Als je even door dit draadje scrollt, zie je verschillende opties.
  10. D

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    En je hebt een hongerige vriendenkring.....
  11. D

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Ik heb mijn telefoon op “ filmen” gezet, en toen in de koelkast gelegd. En na 1,5 uur wist ik het zeker.
  12. D

    Mysterieuze entrecote

    Dat klopt, ik woon in Den Haag, dus genoeg Turkse slagers waar ik dan ook graag kom. Maar echt, dit heb ik nog nooit gevonden. Jaloersmakend!
  13. D

    Prijs kwaliteit verhouding van eerlijk vlees

    Dat zou dan weer te verklaren zijn doordat USA runderen veel zwaarder zijn dan Nederlandse. Ik heb nog eens verder gekeken, maar het vlees is dus “ BIJNA allemaal opgegroeid, geslacht en verwerkt in Nederland”. Dus. Ik weet genoeg, ik zou hier dus nooit iets bestellen. gekeken, maar er staat...
  14. D

    Prijs kwaliteit verhouding van eerlijk vlees

    Dat ben ik niet helemaal met je eens, de slager waar ik fysiek kom heeft op zijn site behoorlijk wat informatie staan en je kunt als je bij hem bent ook nog van alles vragen. Als je een speler wil zijn op de internetmarkt, zul je met de kritische klant van tegenwoordig rekening moeten houden en...
  15. D

    Mysterieuze entrecote

    Dit soort stukken vlees zie ik hier niet bij de turk liggen....
Bovenaan Onderaan