Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
@Veluwse Bob
Inderdaad,, dat beetje zout van een beenham.. we hangen de hele dag met de kop in de rook… zal ook niet meehelpen in je levensverwachting. [emoji6]
Maar het ultime is een droge ham. Een jaar lang vertroetelen en dan aansnijden. Dat is pas spannend [emoji23]
@Sander72:
Mijn eerste gedachte was kaam gist maar denk dat het dat niet is.
Komt inderdaad bij fermentaties voor, maar zoals je aangaf is dit een pekel.
Denk dat het inderdaad eiwitten zijn en op de andere foto een verontreiniging die is gaan schimmelen.
Het was waarschijnlijk goed gegaan als...
Heb in het verleden hier al eens een verhaaltje over geschreven:
http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php/topic,638.0.html
De pekelweger.
kaasmakers gebruiken hem ook, dus er is wel aan te komen.
Ghost
Goed punt!
Eigenlijk moet ik dingen ook niet onder werktijd beantwoorden ( niet de baas vertellen [emoji6])
Dat is ook weer een nadeel van een natte pekel: de controle is lastig.
Had je het volgens het boekje gedaan dat je de dichtheid van de pekel gemeten en de nieuwe pekel dezelfde...
Daar heb je meteen het nadeel van een pekelbad te pakken: een groot oppervlak geeft veel kans op besmetting.
Op de eerste foto kan het kaam zijn,is niet helemaal duidelijk te zien.
Kaam is een wit dun poederachtig laagje en is onschadelijk.
Of het is wat eiwit, zo van een foto niet te zien
Op de...
Ik ben dan nieuwsgierig en kijk op de site.
Dit is op zich een goede site en goed onderbouwd, maar houd rekening met het volgende:
- Amerikanen houden van zout eten
- in Amerika is de Max hoeveelheid nitriet 200 ppm
- 2,5 gram zout in cure#1 en 25 gram Colorozo : houd rekening met de hoeveelheid...
Houd rekening ermee dat je met vacuum zouten een dag per cm doorsnede nodig hebt om het zout goed tot de kern te krijgen.
Met injectie en natte pekel ben je met ongeveer 2 dagen klaar, ik neem dan aan dat je de beenham gaat garen.
Succes!
Normaal wordt een beenham geinjecteerd met een 10% nitrietzout oplossing. Hoeveelheid is 10% van het gewicht.
Wat het water in de vacuum methode hierboven doet snap ik niet helemaal.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.