- Berichten
- 2.598
Hi allen,
Alvast sorry voor het lange verhaal
Ik ben in het bezit van de Masterbuilt en tot nu toe is het een heerlijk apparaat. Afgelopen week heb ik 'm pas voor de derde keer aan gehad. Deze keer had ik ook de platesetter nodig. Voor mijn gevoel ging het niet helemaal lekker en hebben jullie wat tips of duidelijkheid. De temperatuur waar ik heen wilde was tussen de 180 en 200 graden Celsius.
Het ging als volgt:
1. Houtskool in de kamado en aansteken met één aanmaakblokje.
2. Kamado was netjes 190 graden Celsius (dome temp) en vervolgens plaats ik de platesetter en het rookhout.
3. De temperatuur zakt ineens enorm door het plaatsen van de platesetter. Het duurde echt weer een tijd voordat deze op 190 graden Celsius stond.
4. Ik heb het vlees er maar op gelegd en was bang voor de temp dus ben aan de slag gegaan met de schuiven.
5. Na veel gedoe had ik hem weer op 190 graden Celsius.
Zoals jullie merken was het nogal chaotisch. Hoe doen jullie het? Ik was bang dat het effect van het rookhout ook zou meevallen omdat de kamado weer op temperatuur moet komen. Daarom heb ik het vlees alvast erop gemikt.
Alvast sorry voor het lange verhaal
Ik ben in het bezit van de Masterbuilt en tot nu toe is het een heerlijk apparaat. Afgelopen week heb ik 'm pas voor de derde keer aan gehad. Deze keer had ik ook de platesetter nodig. Voor mijn gevoel ging het niet helemaal lekker en hebben jullie wat tips of duidelijkheid. De temperatuur waar ik heen wilde was tussen de 180 en 200 graden Celsius.
Het ging als volgt:
1. Houtskool in de kamado en aansteken met één aanmaakblokje.
2. Kamado was netjes 190 graden Celsius (dome temp) en vervolgens plaats ik de platesetter en het rookhout.
3. De temperatuur zakt ineens enorm door het plaatsen van de platesetter. Het duurde echt weer een tijd voordat deze op 190 graden Celsius stond.
4. Ik heb het vlees er maar op gelegd en was bang voor de temp dus ben aan de slag gegaan met de schuiven.
5. Na veel gedoe had ik hem weer op 190 graden Celsius.
Zoals jullie merken was het nogal chaotisch. Hoe doen jullie het? Ik was bang dat het effect van het rookhout ook zou meevallen omdat de kamado weer op temperatuur moet komen. Daarom heb ik het vlees alvast erop gemikt.