BasBQ
Beef en Steak

Kachelband deksel Weber 57 cm

 
 

Beun

Gerijpt
Berichten
2.598
Forumgenoten!

Zojuist heb ik bij de Hornbach kachelband gehaald om aan de binnenkant van mijn deksel te plakken. Deze laat namelijk flink wat rook ontsnappen.
Het valt mij nu op dat de deksel ontzettend moeilijk op de kuip gaat. Wellicht heb ik iets verkeerds gedaan?

De kachelband heb ik niet uitgerekt (merkte op het einde pas dat het flink wat rek heeft). Ik heb het op de rand die over de kuip valt geplakt. De deksel heb ik zo'n twee uur op de kuip geplaatst maar dit mocht helaas niet baten...
 
foto?
Waar heb je de kachelband gekleefd?
Ligt het deksel nu hoger of heb je het tegen de zijkant gekleefd zodat de opening in het deksel "kleiner" is geworden?
 
Ja, je had dat band er überhaupt niet op moeten doen. Als je hem regelmatig gebruikt slibben die kiertjes wel dicht.
 
Ik heb alleen maar vilt in de binnenkant van de deksel zitten, in de hoek.
Nomex vilt.
Dit werkt perfect, geen lekkage meer.
fa02eaa1aba905db456979eebfec9277.jpg


Deze is nog vrij nieuw, maar mijn vorige weber was veel gebruikt en daarmee kreeg ik dat dicht slibben niet voor elkaar.
Toch te schoon bbq'n???
 
Ja, je had dat band er überhaupt niet op moeten doen. Als je hem regelmatig gebruikt slibben die kiertjes wel dicht.

Hij is al vrij vaak gebruikt maar naar mijn mening is de deksel scheef. Ik heb een nieuwe kuip en oude deksel.
 
Ik heb alleen maar vilt in de binnenkant van de deksel zitten, in de hoek.
Nomex vilt.
Dit werkt perfect, geen lekkage meer.
fa02eaa1aba905db456979eebfec9277.jpg


Deze is nog vrij nieuw, maar mijn vorige weber was veel gebruikt en daarmee kreeg ik dat dicht slibben niet voor elkaar.
Toch te schoon bbq'n???

Ik heb het dus verkeerd geplakt haha. Straks maar weer even terug naar de Hornbach :p
 
Zo erg is dat ontsnappen van de rook aan de zijkant toch niet?
 
Zo erg is dat ontsnappen van de rook aan de zijkant toch niet?

Niet? Ik dacht het niet de bedoeling was. Er komt bij twee zijkanten flink wat rook uit. Hierdoor gaat er bijna geen rook door het ventilatiegat.
 
Precies om die reden heb ik dat gedaan. Ik heb het gevoel dat mede hierdoor de temperatuur en luchtflow beter te reguleren is.
 
  • Leuk
Waarderingen: Beun
Ik heb ook direct na aanschaf van de weber het nomex vilt in de deksel geplakt. Dat zit er nu al ruim 3jr op. Zodra ik een nieuwe weber zou aanschaffen is dat het eerste wat ik weer toe zou passen. Ook in mijn rotisserie heb ik iets vergelijkbaars zitten. De ring zit daardoor stevig op de Q. En is ook nog eens muisstil geworden.
Het is misschien placebo effect. Maar ik heb ook het gevoel dat de kolen langer mee gaan zo.
 
  • Leuk
Waarderingen: Beun
Binnenkort het vilt samen met een doos houtskool aanschaffen. Eerst wachten op het moment dat mijn huidige voorraad Black Ranch bijna op is.
 
Je kunt ook vilt op AliExpress bestellen. Dan ben je nog geen 3,50 euro kwijt. Hier kan je de BBQ maar liefst 4 keer van vilt voorzien. Je moet de vilt alleen wel door de midden knippen over de gehele lengte. Maar binnen 10 min is dat gedaan
 
Forumgenoten!

Zojuist heb ik bij de Hornbach kachelband gehaald om aan de binnenkant van mijn deksel te plakken. Deze laat namelijk flink wat rook ontsnappen.
Het valt mij nu op dat de deksel ontzettend moeilijk op de kuip gaat. Wellicht heb ik iets verkeerds gedaan?

De kachelband heb ik niet uitgerekt (merkte op het einde pas dat het flink wat rek heeft). Ik heb het op de rand die over de kuip valt geplakt. De deksel heb ik zo'n twee uur op de kuip geplaatst maar dit mocht helaas niet baten...
Als ik eea zo lees ook een W57 met scharnierend deksel.?
Blijf daar van tijd tot tijd mee aan het hannesen.
Ga dit eens proberen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan