BasBQ
Beef en Steak

Zeeduivel spiesen

 
 

Kaspa

Kooltjesharker
Berichten
132
41D94469-F9AA-4A4F-8CB3-C9388FDB9DC4.jpeg

Met deze tropische temperaturen moest er maar een lekkere lichte maaltijd van de bbq komen. Nou stond er op de to do lijst nog zeeduivel spiezen van Ralph de Kok (ralphs bbq tube). Zo gezegd zo gedaan.

Ingrediënten spiesen:
350 gram zeeduivel
stuk ciabatta
10 plankjes gerookt ontbijtspek
Olijfolie, knoflook, verse rozemarijn, zout, peper en citroenrasp naar smaak.
Citroen in partjes

Ingrediënten salade:
Gemengde sla, komkommer, tomaat, paprika
Dressing van 6 el olijfolie, 2 el witte wijnazijn, 1 el honing, zout en peper naar smaak.


Zeeduivel in mooie stukken gesneden
IMG_6262.jpeg


Alle ingrediënten aan de spiesen geregen en royaal ingesmeerd met de olie met kruiden
IMG_6263.jpeg



Ingrediënten voor de salade gesneden en de dressing gemaakt.
IMG_6266.jpeg


Spiezen, citroen en wat rozemarijn op de Q (direct, ongeveer 250 graden, tot een kern van 65 graden):
A7AC25CB-855B-43AC-A234-3BC5285D407D.jpeg


Tussendoor even wat garnaaltjes, een broodje en wat pradon pepers op de bbq als voorgerecht, voor de kids wat spaghetti:
IMG_6270.jpeg


Eindresultaat:

41D94469-F9AA-4A4F-8CB3-C9388FDB9DC4.jpeg


Wat een feest! Ik kan niet anders zeggen. De geuren van knoflook en rozemarijn dansen je tegemoet. Samen met de friszure citroen, de stevige zeeduivel, het geroosterde brood en het zoutige spek op een bedje van frisse sla is een waar feestmaal. Deze komt zeker in het vaste repertoire.

Bedankt voor het lezen, tot de volgende!

IMG_6272.jpeg
 
Behalve smakelijk oppeuzelen, verder niets meer aan verbeteren.😋😋
 
Ziet er wel heerlijk tropisch uit! Dat zal vast geen straf geweest zijn haha
 
Lekker stukje vis! Zeeduivel op een heerlijke manier bereid.
 
Dat ziet er prachtig uit!

Gaat op de to-Q lijst.
 
je hebt me geïnspireerd Kaspa met de smakelijk uitziende plaatjes om dit zelf eens gaan te maken.De planning was om dit zaterdag te maken met een lekker aardappelgratin en groenten van de Bbq, maar door het verwachte weer wordt het zondag. Ben benieuwd 😀
 
Ziet er lekker uit

Maar voegt die ciabatta iets toe ? Want dat zou ik zo te zien weglaten en vervangen, want dat lijkt me toch hard. En dat zal eerder tegen het randje zwart zijn tegen dat de vis en spek klaar is.
 
Ja vind ik wel iets toevoegen. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een stevig wit brood met de hand in blokjes te snijden en die grillen of het brood op een aparte spies te doen. Kun je de temperatuur nog iets beter controleren.
 
Ik kon toch niet laten om het gisteren te maken.

We hebben er met zijn alle van genoten Kaspa! Dankjewel voor dit smakelijke recept! We hebben het samen gegeten met Aardappel Gratin Dauphinois van het recept van Ewald en boontjes.

3AE645A4-48C5-49D3-A8DA-6F6DD6C88064.jpeg
AACACCE1-6E1D-41A3-937D-416A5957C771.jpeg
6FC8AA45-B9AC-485A-A702-59CF40228F80.jpeg
D9ED9474-3CA3-4A93-A529-BCCD3E5063BB.jpeg

Ik vond het krokantje van de ciabatta lekker bij de zeeduivel spiezen 👍🏻😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan