BasBQ
Beef en Steak

Lamsbout op een droog uurtje

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
503
Soms heb ik lekker op donderdag vrij.
Dan "mag" ik lekker kokkerellen.
Zolang het kan gaat de Q aan.
Maar vandaag zag het er niet naar uit.
Buien en chagerijnig weer, maar buienradar gaf hoop.
Dus even voor bereiden en iets maken dat ook in de grilpan kon.

Maar hoera!! het was vanaf een uur of vier kurkdroog hier.

Lamsbout, maar dan niet in zijn geheel maar schoon gesneden.
Ik ga de kids nog eens onverwacht verrassen met een hele bout (en vetjes)
Maar vandaag heb ik ze nog gematst.

Marinade van verse Salie, rozemarijn, thijm, oregano en munt.
Ras el hanout, zout en peper, knoflook en een 10 kruiden mixje dat ik al in huis had.
Samen met EVO in de vijzel en ik had een prachtige marinade.

Grote stukken  kruid afgeveegd en alles lekker loeiheet aanzetten.
(alles moest dicht met de wind die er stond, anders hadden we de 500 graden gehaald denk ik, hahaha)
Gegrilde groente in de vorm van venkel, cougette en paprika en aubergine.
Aubergine en venkel eerst uurtje in de balsamicoazijn, de andere twee groentes met een bbq rub bestrooid.
En ik mocht er lekker patatjes bij.

Het was weer smullen.
Morgen lekker nog een deel waar ik iets van fajita's mee ga maken.

img4689do.jpg


img4691e.jpg


img4693rl.jpg


img4696d.jpg


img4700yn.jpg


img4701il.jpg
 
Wat een heerlijk bordje! Die groenten lijken me erg lekker, patatjes zijn altijd goed, en die lamsbout,mmmmmm, zálig!
 
Heerlijk!! Zijn hier dol op lamsvlees! En zeker de vette stukjes als je ze een beetje knapperig bakt :D
 
Hoe warm heb je de kern gekregen ?
Ziet er heerlijk uit !
 
Lerxst zei:
Hoe warm heb je de kern gekregen ?
Ziet er heerlijk uit !

Met de thermapen gemeten op 40 graden en toen nog 10 minuten laten rusten.
Mag van mij volgende keer nog een paar graden meer.
Maar lam brengt mijn gevoel met het vlees altijd een beetje in de war.
Ik had hem ietsje meer medium verwacht.
De andere 2 stukjes waren wel nog iets beter, omdat ze dunner waren.

Maar het was zalig zo hoor.
 
Zozozo, dat is inderdaad een complimentje waard, ziet er heerlijk uit, krijg gelijk trek:)
 
Mooie lamsbout hoor. Zal best lekker smaken.
 
Vandaag stukje 4 op de Q gedaan bij een goede vriend.
Termapen mee en eens kijken hoe een iets hogere KT bevalt.
Hij heeft een gas gestookte weber, maar het viel me niets tegen hoe het daar me gaat.
KT naar 50 graden en eens kijken hoe dat beviel met een stukje vlees van de bout.

Beviel mij beter.
Minder rood, meer pink ,maar lekkerder te eten en met nog steeds de zelfde heerlijke smaak.
Volgende keer een paar graden korter en dan moet het perfect zijn.
 
Ik heb geen ervaring met lamsvlees maar het ziet er wel heerlijk uit zeg!
 
Terug
Bovenaan Onderaan