BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork volgens 'het' wedstrijdrecept

 
 

Claude_Viole

Sprokkelaar
Berichten
25
Vandaag weer visite, dus altijd leuk om wat anders voor te schotelen dan men gewend is... Dus we gaven er een Latijns-Amerikaans tintje aan en organiseerden een heerlijke maaltijd met taco's en pulled pork, coleslaw, guacamole en 'corn ribs'... (die laatste was iets dat de vrouw van Instagram had geplukt...)

PXL_20240519_090351896.jpg


Helaas i.v.m. beperkte tijd gisteren alles vandaag moeten voorbereiden. Liever had ik iets meer tijd gehad, zodat het vlees na het injecteren en rubben wat langer terug de koelkast in kon... Nu heeft het zo'n twee uurtjes gelegen, terwijl het wedstrijdrecept van @noskos spreekt van 4-8 uur.

Vlees was wederom afkomstig van Inamood, waar ik twee halve procureurs bestelde van het Duroc varken. Totaal een kleine 2,5 kilo. Erg mooie stukjes, ik heb er niets vanaf hoeven trimmen. Vervolgens geĆÆnjecteerd met de pulled pork injectiemix volgens recept en vervolgens gerubd met Franky's Pork Prank. Daarna dus zoals gezegd 2 uurtjes in cling film de koelkast in.

PXL_20240519_091033699.jpg


Daarna ff het gras gemaaid, barbecue (kamado) aangestoken en de procureurs erop. Dit keer wel een druippan eronder, met wat water erin tegen het aankoeken van het vet en de suikers. Vervolgens gericht op een roostertemperatuur van zo'n 120 graden. Toen de kerntemperatuur de 74 graden aantikte, de boel in de glaze gezet en het deksel weer dicht totdat er een mooie bark was ontstaan. Dat duurde zo anderhalf uur en toen heb ik het vlees in de aluminiumfolie gepakt en teruggelegd tot een kerntemperatuur van 88 graden was bereikt. Dat duurde niet meer zo lang, dus het vlees eraf en een goed uur laten rusten voordat ik het uit elkaar mocht trekken.

PXL_20240519_134346329.jpg


De eindsaus ging er ook doorheen en vervolgens lekker er doorheen kneden. Heerlijk!

PXL_20240519_165453078.MP.jpg


Het eindresultaat, inclusief bijgerechten:

PXL_20240519_170013617.jpg


Dus die knor kunnen we ook weer afvinken! Gaat goed deze week.
 
Mooi resultaat, gefeliciteerd met je knor.
 
Zooo lekker hoor.

Gefeliciteerd met je šŸ·
 
Lekker gegeten. Gefeliciteerd met je knor!
 
ziet er goed uit.

Dit keer wel een druippan eronder, met wat water erin tegen het aankoeken van het vet en de suikers

je kunt de druippan ook inpakken met alluminumfolie
 
Goed gelukt allemaal. Die pulled porc nacho's zijn er erg lekker uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan