BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork voor de knor

 
 

Zwartdej

Tondelzoeker
Berichten
20
Gisteren Pulled pork gemaakt op de Boretti.
Had wel wat last met de temperatuur stabiel te houden maar met de snake methode toch een prima resultaat.
IMG_5559.jpeg

Mooi stuk procureur de avond van te voren een uurtje of 8 in de koeling laten liggen.
IMG_5561.jpeg

Rub gemaakt van gerookt paprikapoeder, zout, basterdsuiker, uienpoeder en knoflookpoeder.
IMG_5565.jpeg
Dubbele snake gebruikt omdat ik niet genoeg warmte had. Kwam niet verder als 65 tot 70C. Bij de dubbele keurig rond de 120C.
IMG_5570.jpeg

10:00 uur het vlees op de bbq en toen kon het wachten beginnen. Heb het vlees niet geïnjecteerd.
IMG_5576.jpeg

Bij 71C kwam het vlees in de “zone” en heb geleerd dat het normaal is dat de temp iets kan dalen en lang op dezelfde temp blijft hangen.
Heb er voor gekozen om het vlees niet in te pakken en de tijd te nemen.
IMG_5578.jpeg

Nou de tijd nemen is gelukt🫣Om 00:30 uur gaf de thermometer 90C aan en kon het vlees van de bbq af. Half uurtje laten rusten en toen uit elkaar halen wat heel erg gemakkelijk ging.
IMG_5579.jpeg

Vandaag coleslaw maken en lekker broodje Pulled eten. Vannacht uiteraard al voorgeproefd en smaak was heerlijk🤩.
Voor de 1e keer zeker niet ontevreden en nú experimenteren met alle tips van het forum. Injecteren, inpakken etc.
Hopelijk is het verslag goed genoeg voor een 🐷 en dan op naar de 🐓😉
 
Laatst bewerkt:
Mooie PP, gefeliciteerd met je knor
Verplaatst naar Low & Slow, het receptendeel is voor recepten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan