BasBQ
Beef en Steak

Baklava fotowedstrijd All in Grieks!

 
 
 
 

Iss

Stoker
Berichten
329
Grieks het onderwerp voor deze maand gekozen door @mrooding,

Wat kunnen we voor deze keer bedenken? Gyros heb ik al meerdere keren gemaakt, dit keer wilde ik iets anders om mezelf uit te dagen. Ik bedacht me dat baklava me altijd erg goed smaakt in een Grieks restaurant. Dit heb ik nog nooit eerder zelf gemaakt dus die uitdaging wilde ik wel aangaan!

Vanmorgen heb ik de benodigde ingrediënten bij de supermarkt gehaald. Ik kon geen gepelde pistache vinden, dat werd dus met de hand alle nootjes pellen. Voor dit recept had ik het hele zakje a 200 gram nodig (gepeld bleef hier iets meer dan 120 gram van over).
IMG_3758.jpeg


Vervolgens in de blender gedaan samen met een goeie hand walnoten en dit verkruimeld.
IMG_3759.jpeg


IMG_3760.jpeg


Roomboter in een pannetje gesmolten en de opbouw kon beginnen, als eerst 10 lagen filodeeg waarbij bij elke laag werd ingesmeerd met de gesmolten roomboter.
IMG_3761.jpeg


Na de 10 lagen filodeeg/roomboter mocht het notenmengsel erop
IMG_3762.jpeg


Na het notenmengsel mogen er weer 10 lagen filodeeg met roomboter op gestapeld worden, en toen sloeg de twijfel toe... Rub? nee... ja... nou toch maar niet gedaan :)

IMG_3763.jpeg


Nadat alles gestapeld is en op het laatst nog een laagje roomboter, snijd ik de baklava in mooie stukken en heb ik de Kamado joe Jr aangestoken.
IMG_3766.jpeg

Indirect op 150 graden
IMG_3768.jpeg

Zo kan ik mooi in de gaten houden hoe het ervoor staat.
IMG_3770.jpeg


Na een goed uur vond ik de buitenste al mooi bruin worden, de middelste nog iets licht, besloten om ze er wel af te halen voordat ze te donker zou worden.
IMG_3775.jpeg


Ze mochten naar binnen voor de volgende stap. Suikersiroop gemaakt door suiker in water 20 minuten in te koken met honing, en dit erover heen gegoten.
IMG_3781.jpeg


En toen was het wachten tot ze zijn afgekoeld en op de foto wilden poseren.
Ik moet zeggen echt super lekker! Leuk om te maken en zeker voor herhaling vatbaar!
20240512_180245.jpg
 
Prachtig, mooi gemaakt, veel mensen denken dat Baklava Turks is, dacht ik ook altijd, maar het is van origine een Griekse lekkenij.
Zou hem graag hebben geproefd. Ben geen zoetekauw, maar een goede baklava is echt superlekker.
 
Laatst bewerkt:
Prachtig, mooi gemaakt, veel mensen denken dat Baklava Turks is, dacht ik ook altijd, maar het is van origine een Griekse lekkenij.
Zou hem graag hebben geproefd. Ben geen zoetekauw, maar een goede baklava is echt superlekker.
Je bent welkom! Heb nog een aantal stukken over.
 
Zie er lekker en zoet uit. Goed idee om het een keer op de Q te doen.
(Goede kandidaat voor de foto wedstrijd :))
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Smeksmek. Lekker.
Mooi gemaakt.
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Zo die zien er prima uit hoor
Leuk idee
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Dat ziet er zeer cool uit!
Goede kandidaat voor de fotowedstrijd :p
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Schitterend gemaakt en mooie foto's.
Ik ben geen fan van zoetigheid maar dit had ik graag willen proeven, ooit eens bij een Turkse bakker Baklava gehaald en die was echt super lekker.
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Wat een mooi kunstwerk heb je in elkaar gezet Iss! Ik weet wat voor een werk en gepriel het is om die laagjes te maken met filodeeg. Een hoop geduld heb je daarvoor nodig! Mooi gemaakt! ik
had er graag een stukje van willen eten.

Ik heb nog een leuke tip voor je als je het ooit nog eens gaat maken. Een klein scheutje rozenwater toevoegen bij de suikersiroop. Dat doet echt wonderen in een zelf gemaakte Baklava
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Wat een mooi kunstwerk heb je in elkaar gezet Iss! Ik weet wat voor een werk en gepriel het is om die laagjes te maken met filodeeg. Een hoop geduld heb je daarvoor nodig! Mooi gemaakt! ik
had er graag een stukje van willen eten.

Ik heb nog een leuke tip voor je als je het ooit nog eens gaat maken. Een klein scheutje rozenwater toevoegen bij de suikersiroop. Dat doet echt wonderen in een zelf gemaakte Baklava
Bedankt voor de tip! Die ga ik zeker meenemen volgende keer ( want die komt er zeker!)

Het is inderdaad even gepiel met die laagjes en op maat snijden van het filodeeg, maar ik kreeg er wat lekkers voor terug.

Helaas is het op, volgende keer mag je komen proeven 😉
 
Laatst bewerkt:
Ontzettend cool gedaan 😁 Creatief, lekker en mooi vastgelegd. Top inzending 💪

Prachtig, mooi gemaakt, veel mensen denken dat Baklava Turks is, dacht ik ook altijd, maar het is van origine een Griekse lekkenij.
Zou hem graag hebben geproefd. Ben geen zoetekauw, maar een goede baklava is echt superlekker.

Het is dat jij het zegt.. Ik was al erg verbaasd dat er elke dag in het resort wel 1 of andere vorm van baklava te krijgen was. Ik dacht ook altijd dat het van origine Turks is. Ik ben er in ieder geval dol op dus je weet wat ik elke dag at😂
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Wow, super gemaakt.
Ontzettend origineel.

Succes met de wedstrijd!
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Dat ziet er top uit!
Ben groot fan van deze zoetigheid. Zelf nog nooit gemaakt, maar met deze inspiratie gaat dat zeker wel gebeuren.
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Dat ziet er top uit!
Ben groot fan van deze zoetigheid. Zelf nog nooit gemaakt, maar met deze inspiratie gaat dat zeker wel gebeuren.
Ik kan het je zeker aanraden! Deze gaat hier ook vaker komen!
 
Ziet er zalig uit Iss, en wat een schitterende foto heb je gemaakt en uitgekozen!
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss
Terug
Bovenaan Onderaan