BasBQ
Beef en Steak

Geen hoge temperatuur Kamado Joe Junior

 

Kangooroo

Vuurmaker
Berichten
80
Naast mijn Masterbuilt kamado heb ik ook nog de KJJ als bbq. Ik loop echter tegen het probleem aan dat ik, in tegenstelling tot de Masterbuilt, erg veel moeite heb om de KJJ op temperatuur te krijgen met een platesetter erin.

Voorbeeld van gisteren: Ik wil een bijgerecht van aardappelen maken, waarbij ik indirect moet bbq'en op een temperatuur van 200 graden. Oude as weggehaald. Ik doe er genoeg houtskool in en 3 wokkels. Na 20 minuten is de bbq op 200 graden. Iets daarvoor doe ik de platesetter erin en laat schuif onder en margrietschijf boven helemaal open staan. Maar dan nog komt de temperatuur niet boven de 160 graden uit. Heb voor mijn gevoel alles geprobeerd, meer minder houtskool, meer minder wokkels, aansteken met de looftlighter. Iemand de gouden tip?
 
Wat voor houtskool gebruik je? Is de plate setter in 2e? Dan 1 helft erin en de aardappelen daarboven? Niet zoveel ruimte dan zeker.
 
Dat is een rare. Ik gebruik mijn KJJ enorm veel en heb totaal geen probleem om hem hoger te krijgen. Ik heb eerder moeite met hem netjes op temperatuur te krijgen waardoor hij altijd wat doorschiet tegen mijn zin.
 
Als je goed meet en je haalt het niet is het toch altijd de zuurstof toevoer die ergens niet goed zit.
( Ik vertel dit in vertrouwen........ maar dit weekend ook een half uur lopen wachten bij een matig brandende BBQ totdat ik er achter kwam dat ik mijn onderste schuif niet open had gezet šŸ¤« uiteraard daarna gedaan of het allemaal in het grote plan pastte....)
 
Wat voor houtskool gebruik je? Is de plate setter in 2e? Dan 1 helft erin en de aardappelen daarboven? Niet zoveel ruimte dan zeker.
Wat bedoel je met de 2e of de 1e? Mijn platesetter kan maar op 1 manier in de houder? Wat volgens mij ook direct het probleem is, want de ruimte aan de zijkant wordt daardoor erg klein.
 
De kamado joe jr heeft standaard zn platesetter en daar zie ik het probleem niet in, ik heb er zelf geen moeite mee om de temperatuur hoog te krijgen met gebruik platesetter.
Uiteraard ligt het aan het soort houtskool de ene gaat wat sneller in hoge temperatuur de ander wat minder.

Ik zelf maak wel gebruik van de orginele kolenmand van kamado joe, zo heeft het houtskool ook zeker wat meer ruimte = zuurstof = hogere temperatuur, mischien zou je dat kunnen proberen? Als je die nog niet heb.

Ik steek de Jr eigenlijk altijd aan me 1 wokkeltje en afhankelijk hoe hoog de temperatuur ik wil ga ik spelen met de lucht schuiven, en het moment wanneer ik de platesetter er in zet (net boven de gewenste temperatuur)
 
Laatst bewerkt:
Ik heb daar zelf bij de junior nooit moeite mee.

Als ik 200 graden indirect wil hebben, doe ik mijn platesetter er iets boven de 200 graden in. Dan zakt de temperatuur met +- 40 graden en zit je al dichter bij je gewenste temperatuur. Beetje knijpen en klaar.

Het is inderdaad wel belangrijk dat de gaten aan de zijkanten van je keramiek voldoene ruimte/zuurstof krijgen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan