BasBQ
Beef en Steak

Nieuwe lading pulled pork

 
 

Veluwse Bob

Pitmaster
Berichten
663
Het was weer eens zover, de vraag naar pulled pork was groter als normaal.

Tijd voor een roostertje vol 😄
Geinjecteerd met een mix van appelsap, appelcider, honing, worchestersaus, uiengranulaat.
PP rub gebruikt van Van Beekum.
Dagje van tevoren alles voorbereid.

Na het wegsnijden van het vet, en injecteren kwam ik uit op 10.8kg
( uitgekomen op 7.6kg netto, daarna nog wat opgevangen vocht bijgevoegd )

07:15 Q aan, 5 uur indirect op 121 graden na 5 uur een laag saus erover.
Best een gekloot met een extra verdieping maar ach :)

14:15 ingepakt.
Om 16:00 melde het eerste varkentje zich! ik ben klaar om te rusten, de 2de om half 5, de 3rde om kwart over 6 de 4de om iets voor half 7.
Zo zie je maar elk stuk vlees is anders overigens waren de bovenste als eerste klaar :) lekker hoog in de Q en nee je raakt niet je dome thermometer die vraag kreeg ik de vorige keer ook al.

Het past allemaal net, beetje met beleid maar het gaat wel.
20240509_112722.jpg

20240509_210649.jpg

20240510_074204.jpg

Porkies commandocentrum er liggen er 4 aan het snoer.
20240510_082450.jpg

Effe spieke
20240510_114605.jpg

Effe Pina coladatje ertussendoor gewoon omdat het kan.
20240510_131557.jpg

effe wat voorraad wegsmikkele op een turks brood met zelfgemaakte coleslaw en de heerlijke blues hogs original saus 😎
20240510_165427.jpg

20240510_182946.jpg

Morgen lekker nog eten en wat voorraad gemaakt voor de schoonfamilie

20240510_200223.jpg
 
Laatst bewerkt:
geen beter raad dan voorraad toch ;)
ik zou zeker aanraden om puled pork lasgane te maken.. heerlijk.

het is wel te verklaren dat je bovenste poprkies als eerst klaar zijn.
die krijgen de meest ( stralings) hitte van de dome.

al met al een mooie sessie en een heerlijk sausje. de rasberry chipotle van hun is ook een aanrader
 
geen beter raad dan voorraad toch ;)
ik zou zeker aanraden om puled pork lasgane te maken.. heerlijk.

het is wel te verklaren dat je bovenste poprkies als eerst klaar zijn.
die krijgen de meest ( stralings) hitte van de dome.

al met al een mooie sessie en een heerlijk sausje. de rasberry chipotle van hun is ook een aanrader
Die raspberry moet ik eens proberen waar smaakt die goed bij?

Ja heerlijk wat voorraad, 11x 500 Gr.
vandaag wat weggeven aan m'n zwagers geen denk ongv de helft daarom had ik ook zoveel gemaakt :) voor eigen voorraad ga ik geen 4 stukken bereiden dat eten we simpelweg niet snel genoeg op en ingevroren wil ik het niet ook niet te lang laten liggen.
 
Lekker bezig!
 
Mooi zo'n gevulde green egg.
Mooi gedaan ,bleus hog saus ga ik ook proberen.
Echt de moeite waard! Iedereen die hem bij ons proeft vind die saus heerlijk.

Ik blijf mij toch telkens verbazen hoe zuinig die wel niet is.
Ik had de rvs kolenmand gevuld tot het de rand.
Gister 12 uur aangeweest op 120 graden maar toch zit er dit nog in.
Net keer doorheen geroerd met m'n hand maar dit is er over.

20240511_114016.jpg
 
Juist Bob!

Lekker het vriezertje vullen met PP 👌🏻

Hoelang doe je met deze voorraad? En maak je met die hoeveel ook andere gerechten waar PP is verwerkt ?
 
Die raspberry moet ik eens proberen waar smaakt die goed bij?

Ja heerlijk wat voorraad, 11x 500 Gr.
vandaag wat weggeven aan m'n zwagers geen denk ongv de helft daarom had ik ook zoveel gemaakt :) voor eigen voorraad ga ik geen 4 stukken bereiden dat eten we simpelweg niet snel genoeg op en ingevroren wil ik het niet ook niet te lang laten liggen.
dat is mijn favo sausje voor PP.
 
Juist Bob!

Lekker het vriezertje vullen met PP 👌🏻

Hoelang doe je met deze voorraad? En maak je met die hoeveel ook andere gerechten waar PP is verwerkt ?
Ik heb nu nog 2.5 kilo over heb vandaag 3 kilo weggegeven aan schoonfamilie, daar vandaag nog kilotje weggeknaagt voor het lekkers tijdens het bbqe haha.
Morgen eten we nog wraps met pulled pork dan houden we nog 2 kilo zelf over.
Ik wil die pulled pork lasagne wel eens gaan proberen lijkt me wel wat!
Verder gaan we er nog het volgende mee doen.
Pulled pork kapsalon met zoete aardappel.
Pulled pork vlamtosties, pulled pork op pizza
En dit gerecht wil de vrouw graag x proberen.
Schotel met PP.

Ik verwacht dat we ergens medio / eind juni een nieuwe batch gaan maken, we eten voornamelijk kip hier thuis denk zo 4 a 5x per week.
 
Ik heb nu nog 2.5 kilo over heb vandaag 3 kilo weggegeven aan schoonfamilie, daar vandaag nog kilotje weggeknaagt voor het lekkers tijdens het bbqe haha.
Morgen eten we nog wraps met pulled pork dan houden we nog 2 kilo zelf over.
Ik wil die pulled pork lasagne wel eens gaan proberen lijkt me wel wat!
Verder gaan we er nog het volgende mee doen.
Pulled pork kapsalon met zoete aardappel.
Pulled pork vlamtosties, pulled pork op pizza
En dit gerecht wil de vrouw graag x proberen.
Schotel met PP.

Ik verwacht dat we ergens medio / eind juni een nieuwe batch gaan maken, we eten voornamelijk kip hier thuis denk zo 4 a 5x per week.

Nou Bob, de schoonfamilie zal blij met je zijn😀
Die Pulledpork Lasagne staat nog op het lijstje om een keertje te maken. Dat lijkt me erg lekker en is weer eens wat anders. Haha, pulledpork , , het meest veelzijdige stukje vlees. De overschotel lijkt me ook lekker om eens te maken. Ik heb hem opgeslagen. Dank daar voor!

Wij eten ook best veel kip hier thuis. Daar kun jr ook alle kanten mee op. Ik vind gegrilde kip lekker in een salade. Dat zou ik elke dat kunnen eten 😅
 
Zooo dat is een mooie opbrengst!!
 
Quanta costa ben ik ongv 1.10 euro per 100 gram netto pulled pork kwijt exclusief gewicht saus wat sommige nog extra toevoegen na bereiding iets wat ik zelf niet doe met het verpakken.
Berekening is gebaseerd op kosten procureur 10kg, +- 25% gewichtsverlies, kruiden, saus, appelsap, appelcider, worchestersaus, rookhout, houtskool, vacuumzakjes.
65 euro aan vlees
+-17.5 euro aan de rest


Mijn zwager had het gister over weber houtskool die was laatst 2+1 gratis ( zakken 10kg )
60kg houtskool voor 75 euro en het fikte best aardig moet ik zeggen.
Weber houtskool, volgende x als die aanbieding er weer is hoop ik ook wat zakken te scoren

als ik kijk dat de black ranch quabraco blanco die ik veel voor bijv low&slow gebruik 30+ euro per 15kg kost..
 
Laatst bewerkt:
Haha als je toch bezig bent, dan maar vol gooien. Heerlijk!
Bizar dat tijdsverschil tussen het eerste en het laatste stuk!
 
Terug
Bovenaan Onderaan