Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Vandaag voor het eerst een ribroast gemaakt. Gezien de prijs toch wel enig ongemak of het allemaal goed zou gaan. Veel gelezen en youtube filmpjes bekeken.
Uiteindelijk besloten om te gaan voor de manier waarop ze in Spaans Baskenland een chuleton (ribroast) bereiden. Waarom deze keuze ... Heb...
Allebei worden ze gezien als "heel mooi" zout . De flakes van Maldon zout zijn groter als van fleur de sel. Ik vind dit
wel mooi op een stuk vlees. Los daarvan is het ene zout "zouter" als het andere. Ik voeg een linkje bij dat ik heb gevonden...
Ik had inderdaad ook begrepen dat de "stall" juist doorbroken wordt door het inpakken in alu. folie.
De 140 graden is een temperatuur geweest die ik kreeg na het toevoegen van extra hete kolen.
Het was mijn eerste ervaring met pulled pork en ik ga het zeker vaker maken want de smaak viel bij...
Vandaag voor het eerst pulled pork gemaakt op de weber MTP. Heb de NOSKOS westrijd procedure gevolgd. Alles ging goed tot het moment van inpakken
in alu. folie. Ik kreeg de kern temperatuur niet hoger als 74 graden terwijl de Q niet onder de 120 graden is geweest.
Uiteindelijk maar hete kolen...
Vandaag weer heerlijk gegeten ! Lamskoteletjes gekocht bij de Turkse slager. Gegrild en slechts Maldon zout toegevoegd na het grillen.
Een knakworstje erbij en mini hamburgers gemaakt ( gehakt gekruid met peper, zout, paprika poeder, verse knoflook, een uitje, een ei en gemengd met
panko). Erbij...
Vandaag 2 zeebaarzen gemaakt op de Weber MTP. Vis ingesneden en ingewreven met zeezout, Buikholte gevuld met citroen schijfjes
en dille. Doel temperatuur van de vis 65 graden en doel van de Q 175 graden. Temperatuur van de Q lukt me nog niet echt goed om in
de hand te houden( ben beginner) maar...
Dankje. Kun je mij vertellen hoe je te werk gaat ? Alle briketten eerst in de starter of deels koude briketten in de bak en hete briketten
ertussen. Ben benieuwd.
Ik gebruik deze set up voor indirect bbq. Zou vlg. mij goed moeten kunnen functioneren. Maar idd zal ik de volgende keer opletten dat ik
de kolen uit de starter goed verdeel. Evenveel kolen van onderin als bovenin verdelen in de bakjes. De ventilatieroosters in de Weber
57 cm. Master Touch...
Ik heb al een paar keer gezien dat na de bbq sessie de kolenbak links in de ketel veel verder was opgebrand als de rechterbak.
Bijgaande foto is na een sessie van ca, 1 1/2 uur op ongeveer 130 graden en beide bakjes waren gelijk verdeeld.
Hoe zou dit kunnen ?
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.