BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door MarcH

  1. MarcH

    Spareribs 3-2-1 methode

    Ik herken me wel in jouw verhaal. Nooit eerder echt onder de indruk geweest van spareribs... Tot ik ze een maand ofzo geleden voor het eerst zelf had gemaakt... Wow! Mijn vrouw, zeker een liefhebber van ribs, was 5 minuten stil na de eerste hap. Even kop houden zei ze, ze moest gewoon ervan...
  2. MarcH

    Eerste keer WGA en zalm op plankie

    Ik zeg doen! Heerlijk bakkie. Ik hem gewoon stock nog. Heb er gister een paar dikbil spiezen er op gegrild, op hoge temp. Ging super. De zalm was even zoeken hoe de temperatuur te regelen. Het reageert allemaal wat sneller, het effect van de lucht toe- en afvoer is directer. Dat vind ik prettig...
  3. MarcH

    Eerste keer WGA en zalm op plankie

    Dank jullie. Ok, raar van die foto's. Ik dacht nog ik betaal voor de pro, dan hoef je niet maar 1 foto per keer te uploaden. Maar als je ze in volgorde wilt plaatsen, is één voor één zeker nog steeds de enige manier? Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  4. MarcH

    Eerste keer WGA en zalm op plankie

    De foto's komen er in een rare volgorde op Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  5. MarcH

    Eerste keer WGA en zalm op plankie

    Gelukkig hebben we de foto's nog Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  6. MarcH

    Eerste keer WGA en zalm op plankie

    Vanavond m'n twee weken terug gescoorde WGA ontmaagd, dmv het roken van een zalm op een cederhouten plank die ik al jaren in de schuur had liggen, nog in doos. Cadeau van m'n schoonzus ooit. Was er nog niet aan toe toen. Maar dit seizoen slaat de bbq hobby goed in, en het werd dus nu hoog tijd...
  7. MarcH

    Pinksterweekend is grill weekend

    Geweldig man! Ziet er super uit! Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  8. MarcH

    Alternatief voor spareribs

    Hi! Je zou kunnen denken aan Beef rib fingers of beef ribs en als je toch een spit hebt, waarom niet 2 of 3 kippetjes eraan? Blokje kersenhout op het vuur en genieten maar! Minder kluiven, maar je kunt ook je spit volduwen met in gyroskruiden gemarineerde kippendijen. De dijen één voor één op je...
  9. MarcH

    Gerookte kipfilet

    Duidelijk antwoord Frits! Kan ik ook wat mee. Heb je die proppen folie voor de hitteopslag? En dan die schaal vol of echt maar een paar? Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  10. MarcH

    Gerookte kipfilet

    Interessant. Dus wellicht inderdaad de terracotta schaal in alufolie hack om een betere barrière te creëren dan een metalen schaal met water dat nagenoeg kookt.... Of de voeler tussen de filets is geen ideale plek. De dome thermometer gaf ook rond de 100 aan. Maar dat zou kunnen in mijn...
  11. MarcH

    Wga DekaMarkt!

    Krijg nou de hik... Van de week bij Welkoop voor 79 gekocht! Mooie deal als je die op de kop kunt tikken! Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  12. MarcH

    Gerookte kipfilet

    Beste allen, Vandaag 10 grote filets gepekeld en gerookt volgens recept van Dennis/Marcel/Ewald. Omdat de filets groot waren, heb ik ze dik anderhalf uur in de pekel laten liggen en verder volgens de recepten gehandeld. Ik heb ze gerookt in mijn "nieuwe" wsm 47, verdeeld over twee roosters. Ik...
  13. MarcH

    Zalm koud roken

    Ah kijk! Ik heb sinds kort een 2ehands wsm 47 en vroeg me af het zou werken om mbv een csg in dat ding koud te roken. Maar als ik jouw post zie, zou dat dus best moeten gaan. Heb je tips hiervoor, dingen waar ik op moet letten, beste plaatsing csg, luchttoevoer settings etc? Alvast bedankt...
  14. MarcH

    Getrokken varken bewaren

    Is waar. Binnenkort komt er een nieuwe vacuüm unit! Maar zal nu de ziplock techniek even toepassen. In ieder geval bedankt voor de reacties! De PP was heerlijk, er is ruimte voor verbetering wmb en ik zal spoedig het verslag posten in de Low and Slow afdeling! Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met...
  15. MarcH

    Getrokken varken bewaren

    Top! Bedankt voor de uitgebreide info! En hoewel ik wel een vacuümeerder heb, heeft die z'n beste tijd wel gehad. Hij vacuümeert maar half. Niet alle lucht gaat eruit. Maar goed, stel ik gebruik gewoon ziplocks voor in de vriezer, zou je ze dan ook gewoon met saus en al invriezen? Verstuurd...
Terug
Bovenaan Onderaan