BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Kabouter

  1. K

    Sligro grootverpakking spareribs

    Wauw. Fijn dat het toch gelukt is. Vaak wordt vlees minder lekker met meerdere keren invriezen. En vaak is de buitenkant toch een tikkie ontdooit. Ik ben gewoon iets voorzichtig.
  2. K

    Sligro grootverpakking spareribs

    In een ander draadje hadden ze een goede tip om ze los te krijgen. Zoek een vloer waar je niet aan gehecht bent (eventueel buiten). Leg eventueel een plastic zak neer oid als het er vies is. Laat de verpakking stijfbevroren vallen. Voila ze zijn uit elkaar (herhaal eventueel met meer kracht).
  3. K

    Help, dochter houdt niet van bbq

    Als ze niet van rook houdt dan kan je altijd een vispakketje proberen. Vis met groenten etc in alu folie, dichtvouwen en hoppa op het rooster.
  4. K

    BBQ Moestuin topic

    Buiten is beter dan binnen (als je zeker weet dat het niet te koud wordt). In een kas kan je heel veel, maar dan heb je het over grof materiaal als je het goed wil doen.
  5. K

    BBQ Moestuin topic

    Het is simpel: vroeger, was alles beter. Vroeguh, was er geen warm weer voor ijsheiligen. Vroeguh had het zin te wachten. De vraag is: wat win je door het eerder buiten te zetten? Nou, ja, de winst is een eerdere oogst (en langer) maar je loopt een tikkeltje risico. De wijnboeren/fruitboeren...
  6. K

    Bbq tafel kamado joe

    Weet je zeker dat je dat wil? Zelfs dezelfde ral kleurt anders op hout/metaal dan muur/keramiek. Het is donders lastig het hetzelfde te krijgen en net niet vloekt als de neten. Beter een andere kleur die past… Mocht je het echt willen weten, dan zou ik het ze vragen. Kleine kans op een...
  7. K

    BBQ Moestuin topic

    Dat was wel in de tijd dat hier nog geen wijndruiven groeiden, er sneeuw lag in oktober, je over het IJsselmeer kon kachelen met je auto (ja er was zo’n dik pak ijs), er Elfstedentochten waren… Vroeger vochten ze met zwaard en boog. Succes daarmee nu. Binnen sprieten (groeien ze te hard en geen...
  8. K

    Grill rooster schoonmaken.

    Heb je een bak waar ie in kan? Zoja, warm/heet water met afwasmiddel/wasmachinetablet. Tijd weken en met een borstel schoonmaken. De ‘metalen’ sponsjes werken ook goed. Alternatief: bbq aan, rooster erop en dan borstelen. Erna kan meteen het vlees/groente erop.
  9. K

    Overkapping maken voor de Q

    Sja, Dan is of een glazen dak of als ie niet altijd dicht hoeft te zijn een schuifdak een van je weinige opties. Polycarbonaat houdt al best wat licht tegen. kijk eens bij de site van cherrywood, lijkt een goede tip.
  10. K

    Overkapping maken voor de Q

    Waarom doorzichtig?
  11. K

    Pizza nella pioggia

    Heb je een asschep in de kamado? Zo ja, die eruit halen en je temperatuur schiet omhoog. Ik moet zelfs de onderste schuif half dicht doen (bovenste is helemaal open/eraf) om de temperatuur rond de 350 te houden.
  12. K

    Welkoop marabu nu in de aanbieding.

    Of as op je eten...blegh
  13. K

    Heat deflector bewerken

    Boven de rand is niet erg he. Het is pas een probleem als je met wat je er op doet tegen het dak aan komt. zoals de kers al zegt: foto's!
  14. K

    cote de boeuf voorgaren

    Bacteriën groeien goed tussen de 10 en 40 graden. Voor de veiligheid zou ik hoger gaan dan 40. Plus iets van plastic verwarmen heeft nooit mijn voorkeur. Dus liever plastic eraf en gewoon hogere temperatuur. (De meeste ovens gaan niet lager dan 50, maar ja, is dat 50 of is dat een stuk...
  15. K

    cote de boeuf voorgaren

    Als de oven al zo laag gaat, maar waarom niet uit de verpakking?
Terug
Bovenaan Onderaan